У російській ковбасі знайшли АЧС

  • Друк

Прес-служба Новгородського обласного комітету ветеринарії повідомила, що в ковбасі російського виробництва виявлений вірус африканської чуми свиней.
  Повідомляється, що продукція, вироблена м'ясокомбінатом у Воронезькій області, зберігалася в холодильнику на одному зі складів Великого Новгорода.


  У комітеті пояснили, що геном вірусу африканської чуми не несе небезпеки для людей, але смертельний для свиней і кабанів, пише «Інтерфакс».

  На інфікованому об'єкті до 22 жовтня встановлений карантин, там проходять заходи по ліквідації вогнища африканської чуми. Відвідування будь-яких об'єктів на території заборонено, відвантаження ніякої тваринницької продукції не проводиться.

   Раніше фахівці ВООЗ розповіли, що сосиски, сардельки, шпикачки і варена ковбаса шкідливі для людського організму. Навіть 50 грамів продукту в день може збільшити ризик виникнення раку кишечника. Це пов'язано з тим, що вміст м'яса в ковбасах 7-15 відсотків.
   При покупці ковбаси треба придивитися до кольору продукту: яскраво-рожевий каже, що в продукті багато нітриту. Також варто прочитати інформацію про склад ковбаси: в ньому має бути м'ясо і не повинно бути смакових добавок.