Як вибрати свіжу рибу ?

Варто врахувати, що риба й морепродукти швидко псуються, тож під час їх зберігання вкрай важливо дотримуватися технологічних умов. Оскільки покупець не завжди може перевірити, де і як зберігали рибу, перш ніж вона потрапила на прилавок, варто використовувати прості способи перевірки її свіжості:
-  тушка має бути щільною та пружною. Після натискання на тіло риби  не повинно залишатися помітних вм’ятин. Якщо риба м’яка, найімовірніше, вона була мерзлою, а потім її розморозили;
-  луска у свіжої рибки волога,блискуча, переливається , щільно прилягає. Тьмяна луска, що відпадає, має викликати сумніви щодо свіжості продукту;
-  очі також мають бути не каламутні, а з чорною зіницею, прозорі та блискучі;


-  зябра — рожеві, навіть червонуваті;
-  під час обробки з тушки свіжої риби має виділятися кров. Якщо цього не сталося, найімовірніше, мало місце попереднє замороження;
-  не соромтеся понюхати рибу в магазині. Це один із найнадійніших способів правильно вибрати свіжу та безпечну рибу для всієї родини.