В області введено режим надзвичайної ситуації

18 березня 2020 року відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської обласної державної адміністрації. Засідання відбулося під Головуванням Василя Володіна, тимчасово виконуючого обов'язки
Голови Київської ОДА.
Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київської області, спричинену вірусом COVID-19, вирішили класифікувати її, як «Медико- біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня» та тимчасово ввести на території Київської області режим
надзвичайної ситуації.
Керівником робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня призначили Олега Торкунова,
заступника голови КОДА. Керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначили Максима Іонова, директора Департаменту охорони здоров'я КОДА.
«В умовах, коли треба максимально зосередитись на боротьбі із соVID- 19, на обласному рівні вживаємо всіх заходів, — повідомив Василь Володін, тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської облдержадміністрації. - Першочергово — таких, що стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень та інформаційного забезпечення населення. Вже працює гаряча лінія у Департаменті охорони здоров'я КОДА. За телефоном:
0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу при підозрі на COVID-19. Важливо, щоб люди усвідомили небезпеку захворювання, сумлінно дотримувалися правил безпеки та зберігали спокій».
Пресслужба Київської облдержадміністрації.

Алгоритм заходів з недопущення поширення випадків соу-19 в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі

Поширення випадків нової коронавірусної інфекції (Cov )
краінах Європейського союзу та країнах, що ділять спільний державний і кордон з Україною, потребують підвищення рівня обізнаності, посилення та проведення додаткових профілактичних заходів в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі на всій території країни.
Як знизити ризик інфікування коронавірусом.
Слідкуйте за актуальною інформацію про спалах, яку можна знайти на веб-сайт МОЗ України та Bo03, і дотримуйтесь перерахованих нижче правил

Детальніше: Алгоритм заходів з недопущення поширення випадків соу-19 в закладах громадського харчування та...

АЛГОРИТМ дій працівників Головного управління при виявленні ознак порушення рішення Постійної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації (протокол № 9 від 11.03.2020 року)

1.Повідомлення під підпис суб'єкта господарювання зі змістом протоколу о 9 від 11.03.2020 року та постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 року.
2. Встановлення ознак невиконання протоколу № 9 від 11.03.2020 року з боку посадових осіб суб'єкта господарювання. До прикладу: заклад працює, посадові особи відмовляються отримувати/ознайомлюватися з протоколом № 9 від 11.03.2020 року.
3. Здійснення виклику слідчо-оперативної групи.
Увага! При здійсненні співробітником Головного управління виклику обов'язково повідомляти про ознаки порушення статті 325 Кримінального кодексу України - Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним
захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Детальніше: АЛГОРИТМ дій працівників Головного управління при виявленні ознак порушення рішення Постійної...

Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» (повний текст документу) 11 березня 2020 року, 13:37

ПРОТОКОЛ № 9

11.03.2020                                                                                       09-30

ГОЛОВУВАВ: Заступник голови Київської міської державної адміністрації, перший заступник голови Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Пантелеєв П.О.

ПРИСУТНІ: члени Постійної комісії (за списком), запрошені (за окремим списком)

СЛУХАЛИ: «Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва»

Детальніше: Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних...

Рекомендації для керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі .

З метою недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом Соvіd-19, керівникам закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі, незалежно від іх підпорядкування і форми власності, необхідно забезпечити наступні профілактичні та протиепідемічні заходи:
- проводити роз'яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
- забезпечити працівників, які мають найбільший контактів відвідувачами, засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;
- забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників;

Детальніше: Рекомендації для керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі .