Що робити при підозрі на трихінельоз?

  • Друк
  Якщо у свійських тварин виникають ознаки, які можуть свідчити про трихінельоз, - не зволікайте! Необхідно одразу повідомити територіальний підрозділ Держпродспоживслужби, щоб фахівці оперативно провели протиепізоотичні заходи та, у разі потреби, запровадили карантин.
 
Вживання м’яса - тільки після перевірки!
М’ясо свиней або дичини, здобутої під час полювання, дозволено реалізовувати та споживати лише після лабораторного дослідження на трихінельоз.
  Це - пряма вимога безпеки, яка дозволяє запобігти ураженню людей небезпечними паразитами.
 
Ознаки можливого зараження у людей:
• нудота,
• блювання,
• діарея,
• підвищення температури,
• виражені головний та м’язовий болі.
 За появи таких симптомів після вживання м’яса — негайно зверніться до лікаря!
Детальна інформація про дії при підозрі — в інфографіці, створеній за підтримки європейського проєкту EU4SaferFood