Умови за яких ринок буде відкрито

Контролювати роботу продовольчих ринків в умовах карантину будуть державні структури без залучення органів місцевого самоврядування.
  Віктор Ляшко : "Буде забезпечене щоденне інспектування представниками державної служби з питань безпечності харчових продуктів та щоденний дозвіл на відкриття або закриття ринків…
  Буде контроль держави без залучення органів місцевого самоврядування".


  За словами Ляшка, якщо ринок порушить норми, то наступного разу його зможуть відкрити не раніше, ніж через 7 днів після того, як він усуне порушення.
27 квітня Міністерство охорони здоров’я визначилося з умовами, яких повинні дотримуватися продовольчі ринки для роботи на карантині.

  Правила розробили МОЗ та Мінекономіки, вони передбачають:
- працівники, продавці і відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі і мають проходити температурний скринінг;
- на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики;
- на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;
- контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
- в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;
- не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку.
  Також є умови для продавців: щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями і покупцями.
  Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.

Add comment


Security code
Refresh