Підсумкова нарада по роботі відділу організації протиепізоотичних та ветеринарно-санітарних заходів на суб’єктах господарювання та надання адміністративних послуг

27 липня в Об’єднанні ветеринарної медицини в м. Києві була проведенна підсумкова нарада по роботі відділу організації протиепізоотичних та ветеринарно-санітарних заходів на суб’єктах господарювання та надання адміністративних послуг. Були підбиті підсумки роботи відділу за перше півріччя, та намічені завдання та цілі на друге півріччя. Особливу увагу офіційні(уповноважені) лікарі приділяють державному контролю на суб’єктах господарювання, та недопущення потрапляння недоброякісної продукції в торгову мережу міста Києва.

Плановий забір крові у коней на території Дарницького району

Фахівцями відділу протиепізоотичної та профілактичної роботи з інфекційних та незаразних хвороб тварин Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві 12 липня  на території Дарницького району  було зроблено плановий забір крові для планового дослідження  коні  на САП, Парувальну неміч, та ІНАН в кількості 14 голів. 

 

 

 

 

 

Забір крові у коней на території Дніпровського району

Фахівцями відділу протиепізоотичної та профілактичної роботи з інфекційних та незаразних хвороб тварин Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві 5 червня  на території Дніпровського району було зроблено плановий забір крові у коней для дослідження на САП, Парувальну неміч : острів Долобецький - 2 голови та Венеційський - 2 голови, Труханів острів- 21голова.
 Також зроблено щеплення проти сибірки коней -всього 25 голів та 10 голів дрібної рогатої худоби.

Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві надає ветеринарно-санітарні послуги на потужності з забою тварин.

  Уповноважена особа здійснює контроль за надходженням ідентифікованих згідно чинного законодавства живих тварин, супроводженням їх відповідними документами, в т.ч. ветеринарним свідоцтвом чи ветеринарною довідкою, їх станом, умовами і термінами передзабійної витримки тварин. А також:
- контролює наявність дезбарєра;
- контролює черговість забою тварин;
- проводить ветеринарно-санітарну експертизу туш та органів забійних тварин;
- наносить позначку придатності та ветеринарні штампи;
- проводить контроль трихінелоскопії для мяса свинини, конини;
- проводить відбір зразків мясосировини для дослідження в державній лабораторії;
- контролює дослідження шкір тварин та їх клеймування;
- контролює простежуваність (крок назад, крок вперед);
- контролює умови зберігання (температурно-вологісні режими, товарне сусідство) при зберіганні м’ясосировини;
- контролює умови транспортування м’яса;
- здійснює методичне керівництво та контроль роботи помічника
державного ветеринарного інспектора;
  Своєю кропіткою та наполегливою працею уповноважені особи працюють для забезпечення захисту життя , здоров’я та інтересів споживачів.