АЛГОРИТМ дій працівників Головного управління при виявленні ознак порушення рішення Постійної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації (протокол № 9 від 11.03.2020 року)

1.Повідомлення під підпис суб'єкта господарювання зі змістом протоколу о 9 від 11.03.2020 року та постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 року.
2. Встановлення ознак невиконання протоколу № 9 від 11.03.2020 року з боку посадових осіб суб'єкта господарювання. До прикладу: заклад працює, посадові особи відмовляються отримувати/ознайомлюватися з протоколом № 9 від 11.03.2020 року.
3. Здійснення виклику слідчо-оперативної групи.
Увага! При здійсненні співробітником Головного управління виклику обов'язково повідомляти про ознаки порушення статті 325 Кримінального кодексу України - Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним
захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Детальніше: АЛГОРИТМ дій працівників Головного управління при виявленні ознак порушення рішення Постійної...

Рекомендації для керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі .

З метою недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом Соvіd-19, керівникам закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі, незалежно від іх підпорядкування і форми власності, необхідно забезпечити наступні профілактичні та протиепідемічні заходи:
- проводити роз'яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
- забезпечити працівників, які мають найбільший контактів відвідувачами, засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;
- забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників;

Детальніше: Рекомендації для керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі .

Мапа сайту