Інформаційна довідки для проведення роз'яснювальної роботи щодо запобіганню поширенню коронавірусу

.Відповідальне ставлення працівників та роботодавців до власного здоров'я та здоров'я оточуючих!
. Основна теза: Захворів - сиди вдома.
Не варто ризикувати власним здоров'ям та здоров'ям інших.
• У разі погіршення стану - потрібно звернутись до свого сімейного лікаря
• Керівнику потрібно забезпечити недопущення перебування на робочому місці працівників із симптомами гострого респіраторного захворювання, підвищеної температури тіла та особливо осіб, що повернулись з відпустки або з відрядження з країн, в яких були зареєстровані випадки COVID-19.
Діагностика. Як визначити на початкових стадіях коронавірус?

АЛГОРИТМ дій працівників Головного управління при виявленні ознак порушення рішення Постійної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації (протокол № 9 від 11.03.2020 року)

1.Повідомлення під підпис суб'єкта господарювання зі змістом протоколу о 9 від 11.03.2020 року та постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 року.
2. Встановлення ознак невиконання протоколу № 9 від 11.03.2020 року з боку посадових осіб суб'єкта господарювання. До прикладу: заклад працює, посадові особи відмовляються отримувати/ознайомлюватися з протоколом № 9 від 11.03.2020 року.
3. Здійснення виклику слідчо-оперативної групи.
Увага! При здійсненні співробітником Головного управління виклику обов'язково повідомляти про ознаки порушення статті 325 Кримінального кодексу України - Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним
захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Рекомендації для керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі .

З метою недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом Соvіd-19, керівникам закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі, незалежно від іх підпорядкування і форми власності, необхідно забезпечити наступні профілактичні та протиепідемічні заходи:
- проводити роз'яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
- забезпечити працівників, які мають найбільший контактів відвідувачами, засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;
- забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників;

Мапа сайту